Close

Η ορολογία του Digital Marketing

 

Σε αρκετά άρθρα εδώ στην Mocial χρησιμοποιούμε αγγλική ορολογία σε μερικούς όρους, καθώς η αντίστοιχη Ελληνική μετάφραση, δεν είναι εφάμιλλη με τον αγγλικό όρο.

 

Πέρα όμως από τις υπηρεσίες μας που απευθύνονται σε επαγγελματίες και εταιρείες, έχουμε αρκετούς αναγνώστες που διαβάζουν το blog μας για διάφορα tips & tricks σχετικά με το Digital Marketing έτσι ώστε να αναπτύξουν την δική τους προσωπική ιστοσελίδα και να προσελκύσουν οργανικούς επισκέπτες.

 

Τι σημαίνουν όμως όλοι αυτοί οι όροι που αναγράφονται κατά καιρούς στα άρθρα της Mocial και γενικά στον χώρο του Digital Marketing ;

 

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά…

 

Τι είναι Inbound Marketing

 

Το Inbound Marketing είναι οι τεχνικές εκείνες που γίνονται με σκοπό την προσέλκυση οργανικών επισκεπτών μέσω των μηχανών αναζήτησης καθώς και άλλων καναλιών όπως τα social media.

 

Ως την πιο απλή μορφή inbound marketing μπορείτε να σκεφθείτε ένα blog στην ιστοσελίδα σας όπου θα γράφετε για προϊόντα, υπηρεσίες, ειδήσεις του χώρου σας καθώς επίσης και ενδιαφέροντα πράγματα που θα «τραβήξουν» το κοινό σας.

 

Keyword research

 

Το keyword research είναι η διαδικασία μέσα από την οποία αναζητάμε τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά για να στοχεύσουμε το κοινό μας. Στην ουσία πρόκειται για τις πιο δημοφιλείς λέξεις κλειδιά που αναζητάει ο επισκέπτης, στο niche που βρισκόμαστε.

 

Για παράδειγμα όταν κάποιος ψάχνει για προώθηση ιστοσελίδων θα αναζητήσει λέξεις κλειδιά όπως «φθηνή προώθηση ιστοσελίδων», «προώθηση ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη», «seo ιστοσελίδας» , «κόστος seo» , κ.α.

 

Η διαδικασία μέσα από την οποία θα βρούμε όλα αυτά τα keywords ώστε να τα στοχεύσουμε μέσα από κατάλληλα άρθρα, ονομάζεται keyword research.

 

Το keyword research είναι πολύ βασικό στην οργάνωση και το στήσιμο μιας ιστοσελίδας μέχρι την καθημερινή συγγραφή άρθρων.

 

Τι είναι το Growth Hacking

 

Το Growth Hacking είναι μια αναπτυσσόμενη «μόδα» στο digital marketing όπου περιλαμβάνει προώθηση startup, μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από μη συμβατές μεθόδους (δηλαδή διαφήμιση σε περιοδικά, τηλεόραση,κτλ).

 

Δυστυχώς αρκετές Ελληνικές εταιρείες όταν ρωτάτε τι είναι το Growth Hacking, απαντάνε με το τι ΔΕΝ είναι.

 

Growth Hacking λοιπόν είναι κάθε είδους προώθηση και διαφήμιση που σκοπό έχει την άμεση ανάπτυξη της εταιρείας με το λιγότερο δυνατό κόστος.

 

Εδώ ισχύει ότι «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό». Το Growth hacking δεν έχει καμία σχέση με παράνομα πράγματα όμως αρκετές φορές περιλαμβάνει μη ηθικές μεθόδους που άλλες φορές ίσως να μην χρησιμοποιούνταν.

 

Η MOCIAL εκτελεί καμπάνιες Growth Hacking με άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα (case study FROZENBAR) με πολύ οικονομικό budget.

 

 

Content Marketing

 

Το Content Marketing αναφέρεται στην προώθηση ενός προϊόντος, υπηρεσίας ή website μέσα από την συγγραφή και τον διαμοιρασμό ποιοτικών άρθρων. Έχει άμεσα σχέση με το inbound marketing.

 

Στο Content marketing δε συμμετέχουν μόνο κείμενα αλλά και βίντεο,infographics,κ.α.

 

Σκοπός δεν είναι η απευθείας προώθηση μιας εταιρείας ή ενός brand αλλά να δημιουργηθεί φυσικό ενδιαφέρον γύρω από την εταιρεία και τα προϊόντα.

 

Leads

 

Το Lead είναι-συμβαίνει όταν κάποιος επισκέπτης κάνει μια ενέργεια που επιθυμούμε.

 

Αν για παράδειγμα σκοπός μας είναι ο επισκέπτης να μας δώσει το email του μέσα από μια φόρμα, τότε κάθε φορά που κάποιος συμπληρώνει την φόρμα με επιτυχία, αυτό είναι ένα lead.

 

Rankings

Τα rankings αφορούν την θέση κάθε ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης. Τα αποτελέσματα που βλέπετε (τα οργανικά – όχι τα πληρωμένα) λέγονται αλλιώς και rankings.

 

Σκοπός κάθε εταιρείας είναι η καλύτερη δυνατή προώθηση ιστοσελίδας έτσι ώστε να έχει τα καλύτερα δυνατά rankings – δηλαδή θέσεις στο Google όσο γίνεται πιο υψηλές!

 

Seo

 

Το SEO (Search Engine Optimization) αναφέρεται στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων – δηλαδή τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε μια ιστοσελίδα να έχει καλύτερες θέσεις στο Google και στις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης.

 

Οι υπηρεσίες SEO καθώς και οι τεχνικές για πρώτη σελίδα στο Google και στις άλλες μηχανές, θα πρέπει να γίνονται μόνο από έμπειρες εταιρείες καθώς τυχόν μη ηθικές εφαρμογές και τεχνικές, μπορούν να έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

 

Υπάρχουν αρκετοί ακόμα όροι στο Digital Marketing τους οποίους θα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/mocial/public_html/wp-includes/functions.php on line 4675