Close

6 τρόποι για να βελτιστοποιήσετε τα άρθρα του blog σας

Αν διαθέτετε ήδη ένα blog, τότε σίγουρα θα έχετε καταλάβει την αξία που δίνει το blogging στην επιχείρησή σας. Γνωρίζετε όμως πως μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας για να τις κάνετε πιο φιλικές στις μηχανές αναζήτησης αλλά και στους επισκέπτες σας;

 

Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί bloggers αποτυγχάνουν σ’αυτό το κομμάτι: Να φτιάξουν δηλαδή ένα blog φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης και ταυτόχρονα και προς τους επισκέπτες τους.

 

Δυστυχώς αρκετά blogs, πάνω από το 45% σύμφωνα με έρευνες, έχουν να ενημερωθούν πάνω από ένα χρόνο με φρέσκο και ποιοτικό περιεχόμενο!

 

Ακολουθήστε τις παρακάτω 6 χρήσιμες συμβουλές για blogging και με την παράλληλη συγγραφή φρέσκου και ποιοτικού περιεχομένου, θα καταφέρετε να κερδίσετε τους επισκέπτες και τις μηχανές αναζήτησης.

 

Κάντε σωστή έρευνα : Η έρευνα των λέξεων κλειδιά ή αλλιώς keyword research είναι απαραίτητη για την βελτιστοποίηση κάθε σελίδας σας. Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να συμπεριλάβετε λέξεις κλειδιά που αναζητάνε οι χρήστες σας φυσικά, δίχως να κάνετε το keyword research , όμως γιατί να παίζετε με τις πιθανότητες;

 

Η διαδικασία του keyword research σας βοηθάει ώστε να εντοπίζετε τι ψάχνουν οι χρήστες και σε τι ποσοστό. Έτσι αποφεύγεται λέξεις κλειδιά που δεν έχουν πολλές αναζητήσεις και σας είναι άχρηστα καθώς δεν θα σας αποφέρουν επισκέψεις.

 

Η Google και το εργαλείο keywords μέσα στο Adwords μπορεί να σας προσφέρει μια αρχική εκτίμηση γύρω από τα keywords που σας ενδιαφέρουν. Τα τελευταία όμως χρόνια μετά τις αλλαγές στο συγκεκριμένο εργαλείο, τα νούμερα και οι εκτιμήσεις που δείχνει απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα για λόγους της Google.

 

Χρησιμοποιείστε keywords σε όλο το άρθρο σας :  Αφού έχετε βρει και στοχεύσει τα keywords σας, τότε είναι σημαντικό να τα τοποθετήσετε σε ένα ευρύ φάσμα μέσα στο άρθρο σας.

 

Προσπαθήστε να τα συμπεριλάβετε στους τίτλους των σελίδων, στην περιγραφή, στις κατηγορίες καθώς και στο κυρίως κείμενο του άρθρου σας.

 

Προσοχή όμως: Μην το παρακάνετε και επαναλαμβάνετε συνέχεια τα ίδια keywords καθώς αυτό θα τιμωρηθεί από την Google. Προσπαθήστε να γράφετε φυσικά και να συμπεριλαμβάνετε τις λέξεις κλειδιά μόνο όταν πρέπει.

 

Βελτιστοποιήστε τις εικόνες σας: Η βελτιστοποίηση των εικόνων της ιστοσελίδας σας, θα αυξήσει αρκετά την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.

 

Οι αναζητήσεις που κάνουν οι χρήστες στη Google αρκετές φορές προέρχονται και από την μηχανή αναζήτησης εικόνων της εταιρείας.

 

Έτσι θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας ώστε να έχουν alt tags και άλλες σημαντικές πληροφορίες, για να βοηθήσετε την Google να κατανοήσει καλύτερα το περιεχόμενο από την εικόνα σας.

 

Μια βελτιστοποιημένη εικόνα με alt tags βοηθάει όλο το κείμενο να έχει καλύτερα rankings στις μηχανές αναζήτησης.

 

Μην ξεχνάτε τις αναφορές στις πηγές που χρησιμοποιήσατε: Αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιες πηγές στα άρθρα σας, μην ξεχάσετε να αναφέρετε την πηγή μέσω link. Αυτό πρέπει να γίνει και για εθιμοτυπικούς λόγους αλλά επίσης ίσως σας δώσει τη δυνατότητα να κερδίσετε ένα link πίσω από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα!

 

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε μέσα από το BLOG της Mocial τα backlinks παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κατάταξη μιας ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

 

Να δημιουργήσετε subscribers : Δώστε την δυνατότητα στους επισκέπτες να γραφτούν συνδρομητές στο blog σας έτσι ώστε να ενημερώνονται από την πρώτη στιγμή για καινούργια άρθρα και έτσι να αυξήσετε την επισκεψιμότητά σας.

 

Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Το Facebook, το twitter και τα υπόλοιπα social media είναι κανάλια που πρέπει να εκμεταλλευτείτε έτσι ώστε να αυξήσετε την επισκεψιμότητά σας με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

 

Φτιάξτε μια fan page, προωθήστε την μέσα από το blog σας και κρατήστε συχνή επαφή με τους επισκέπτες σας!

 

Τα social signals είναι ένας μικρός παράγοντας SEO που επηρεάζει τις κατατάξεις της ιστοσελίδας σας. Προσπαθήστε να έχετε μεγάλη δραστηριότητα και «σημάδια» στα social media έτσι ώστε να έχετε και υψηλές κατατάξεις στην Google και στις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης.

 

Ακολουθήστε τις παραπάνω απλές συμβουλές SEO και μπορείτε με μικρά βήματα να ανεβάσετε την ιστοσελίδα σας μερικά rankings παραπάνω. Η προώθηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης είναι μια επίμονη και μακροχρόνια διεργασία που απαιτεί πλάνο και πιστή εκτέλεση αυτού.

 

Στην MOCIAL εκτελούμε καμπάνιες προώθησης ιστοσελίδων για όλα τα niches, με απόλυτη επιτυχία και εγγύηση αποτελέσματος!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/mocial/public_html/wp-includes/functions.php on line 4675